bilgi@evimteknik.net

Bize Ulaşın!

0 545 649 09 47

İletişim ve Whatsapp Hattı

 DOĞALGAZ TESİSATI nasıl olmalı?

DOĞALGAZ TESİSATI nasıl olmalı?

Evlerde ısınma amaçlı kullanılan en yaygın enerji kaynaklarından biri olan doğalgaz için uygun bir tesisata sahip olmak gereklidir. Bu konudaki en büyük risk gaz kaçağıdır. Bu nedenle doğalgaz tesisatının güvenli ve alanında uzman kuruluşlar tarafından yapılması ve tüm kontrollerinin sağlanması gereklidir.

Binaya ulaşan doğalgaz hattı var ise bir sonraki aşama tesisat kurulumu olmaktadır. Tesisat kurulumu, Gaz dağıtım şirketinden onay alan yetkili tesisat firmaları tarafından yapılır. Yetkili firma görevlileri gerekli incelemeleri yaparak tesisat kurulumunu iki aşamada gerçekleştirir. Bunlardan birincisi proje aşaması; ikincisi ise tesisatın projeye uygun olarak döşenmesidir. Bu nedenle proje ile döşenen tesisatın birbirine uygun olması, yeterlilikleri karşılaması ve onay aşamasında problem yaratmayacak şekilde titizlikle yapılması gereklidir.

Ayrıca doğalgaz tesisatı fiyatları konusunda detaylı bilgi almak için doğalgaz tesisatı sayfamızı ziyaret edin.

Proje Aşaması

Doğalgaz projesi, döşenecek olan doğalgaz tesisatının ayrıntıları ile gösterilen çizimidir. Tesisata ait tüm elemanlar, bağlantılar ve hatlar ayrıntıları ile plana aktarılır. Genelde bilgisayar ortamında yapılan bu çizimler, gerçek tesisat alanlarını gösterdiğinden döşenecek olan tesisatla tamamen uyumlu olmalıdır. Dikkatle oluşturulması gereken tesisat detayları uzmanlar mühendisler tarafından oluşturulur.

Tesisatın Döşenme Aşaması

Doğalgazın kullanıma açılabilmesi için tesisatın projeye uygun olarak döşenmesi gerekir. Eksiksiz ve tüm ayarlamaları yapılan doğalgaz tesisatı onay kontrollerinden sorunsuz geçer. Tesisat döşeme işlemlerinin yine alanında uzman kişiler tarafından yapılması ve pek çok önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir.

Kurulum aşamasında ana emniyet vanası, doğalgaz dağıtım şebekeleri, doğalgaz boru hatları, basınç regülatörü, manuel vana, kolon ve iç tesisatlar ile kombi gibi cihazlar gereklidir.

Tesisatta Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Doğalgaz boruları, gerektiğinde müdahale edilmesi için rahatça görülmeli,
  • Bağlantılar sızdırmaz olmalı, bunun için keten ve macun kullanılmalı,
  • Çelikten üretilen gaz taşıyıcı borular tehlike anında ulaşılabilmesi için uygun bir yerden binaya girmeli,
  • Ana kapama vanası ve gaz borusu darbelere karşı korunaklı tutulmalı,
  • Borular, kelepçe ve konsol yapıları duvara emniyetli şekilde sabitlenmeli,
  • Yangına dayanıklı malzemeler kullanılmalı, borular elektrik tesisatına en az 15 cm mesafede tutulmalı,
  • Borular, paslanmaya dayanıklı malzemeden üretilmeli,
  • Doğalgaz tesisatında statik elektriğin topraklanarak alınması gereklidir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.